Visitors Center 2

Visitors Center

På Visitors Center finns café, butik, en utställning och informationsmaterial. Fri entré.Utanför Visitors Center

ÖPPETTIDER
Lördagar och söndagar i maj och september 11.00–16.00.
Dagligen från sista söndagen i maj till sista söndagen i augusti 11.00–16.00.

Stängt midsommarafton och midsommardagen.

På Visitos Center kan vi berätta mer om Skogskyrkogården, visa runt i utställningen, ge hjälp med sök- och karttjänsten hittagraven.stockholm.se och tipsa om fler intressanta besöksmål i regionen.

Vi säljer även speciellt utvalda titlar inom arkitektur och världsarv och du är varmt välkommen att bläddra i låneböcker.

För frågor kring catering eller disponering av Visitors Center kontakta samordnare Karolina Stockhaus, 08-508 31 651.

Image  Här kan du se karta och läsa mer .

Fotoutställning och bildspel 

Fotograf Christian Andersson har genom sina uppdrag för bla tidningen Vagabond dokumenterat hundratals världsarv. Hans bildspel Världsarv tydliggör Skogskyrkogårdens plats som ett av över 900 världsarv jorden runt. Läs mer om bildspelet och fotografen här.

Gamla omklädningsskåp på Visitors Center

Utställning om platsen

Det nyrenoverade besökscentrumet är inrymt i trädgårdsarbetarnas tidigare ombyteslokaler, med bibehållna omklädningsskåp. Den permanenta utställningen berättar om Skogskyrkogårdens tillkomst och om de bägge arkitekterna Gunnar Asplunds och Sigurd Lewerentz arbete och tankar under utformningen av begravningsplatsen. Många vackra och symbolrika detaljer från kapell och omgivning visas tillsammans med specialtillverkade möbler och armaturer efter arkitekternas ritningar.

Några av Sveriges mest framstående konstnärer medverkade i den konstnärliga utsmyckningen av Skogskyrkogården; Sven X:et Erixson, Carl Milles, Otte Sköld, Bror Hjorth, John Lundqvist m.fl.