Skärmbild av webbplatsen

Om webbplatsen

Skogskyrkogårdens webbplats har utvecklats av Publik och Happiness. Alla rättigheter till bilder, texter och övrigt webbinnehåll tillhör Stockholms Stad, Kyrkoförvaltningen, Skogskyrkogården.

Publik www.publik.se

Publik har arbetat med idéupplägg och informationsstruktur, samt övergripande projektstyrning. Ansvariga på Publik för arbetet har varit Benke Carlsson och Artur Leczycki.

Happiness www.happiness.se

Happiness har formgivit webbplatsen, utformat webblösningar, programmerat och skapat webbinnehåll. På Happiness har produktionsansvarig varit Stefan Hamilton, och utvecklingsansvarig varit Peter Törnstrand.

Webbplatsen utvecklades i sin första version under våren 2008.

Teknisk information

Webbplatsen har skapats enligt webbstandarden XHTML 1.0 Transitional samt CSS 2.0.

För närvarande används inga cookies eller annan form av registrering av persondata.

Webbplatsen är utvecklad för att fungera med de vanligaste webbläsarna - Internet Explorer 6 och 7, FireFox 2, Safari samt Opera.

Tekniker som används på webbplatsen är php, Adobe Flash, Adobe PDF, samt javascript. För teknikerna från Adobe krävs tillägg till webbläsaren vilka kan hämtas kostnadsfritt från Adobes webbplats http://www.adobe.se/.

Webbplatsen använder även RSS som håller dig på ett enkelt sätt uppdaterad med de senaste nyheterna. Istället för att manuellt gå in på sidan, uppdaterar en RSS-tjänst dig fortlöpande om nyinkomna nyheter. RSS (som står för Rich document format Site Summary), är ett standardformat för att leverera nyhetsrubriker och sammanfattningar.

Kopiera den xml-länken längst ner till vänster i webbplatsens sidfot och klistra in i ditt RSS-program. De flesta moderna webbläsare som Firefox, Opera och Internet Explorer har denna funktion inbyggd.

Anpassa webbplatsen

Du kan ändra textstorleken på webbplatsen genom ändra inställningarna i din webbläsare. I de flesta moderna webbläsare gör du det genom att hålla ner Ctrl-tangenten och snurra hjulet på din datormus.

Om inte det fungerar hittar du alternativ för att ändra textstorlek i webbläsarens menyer:

I Internet Explorer väljer du Visa och därefter Textstorlek.

I Firefox väljer du Visa och därefter Textstorlek. Du kan också använda Ctrl-tangenten tillsammans med + eller -.

I Netscape Navigator väljer du Visa och därefter Öka teckensnitt eller Minska teckensnitt.

I Opera väljer du Visa och därefter Zoomfaktor. Du kan också använda tangenterna + och -.

Källa: www.stockholm.se